Uuden asunnon osto

– Jos asunnon varaa ajoissa, lopputulokseen pääsee vaikuttamaan rakennusprojektin eri vaiheissa.

Joskus uuden asunnon osto voi tulla eteen yllättäen elämäntilanteen muuttuessa tai se voi olla pidemmän ajan haave. Joka tapauksessa asunnon ostopäätös on iso asia. Sitä edeltää usein pohdinta asuntotyypistä, asuinpaikasta, asunnon koosta ja niin edelleen. Harkinnassa voivat olla eri vaihtoehdot vanhan asunnon ja uudiskohteen ostamisen väliltä.

Uuden asunnon voi varata jo ennakkomarkkinoinnin aikana, ja siihen liittyy monia järkeviä etuja, joista kerromme tässä artikkelissa. Jos haluat perehtyä uuden asunnon varaamiseen ja ostamiseen, voit lukea siitä täältä: Suunnittele asunnon osto etukäteen.

uuden asunnon osto
Uuden asunnon ostaja pääsee vaikuttamaan kotinsa pintamateriaaleihin, värimaailmaan ja kalusteisiin, jos varaa kotinsa ajoissa.

Tuleva asukas pääsee seuraamaan rakennustöiden etenemistä

Rakennus-Hangan uudet asunnot tulevat yleensä myyntiin ennakkomarkkinoinnissa, eli kohteita myydään ennen kuin rakennustyöt ovat käynnistyneet. Tällä hetkellä ennakkomarkkinoinnin alla on Pateniemenrannan Pantturipiha 8, johon pääset tutustumaan täältä.

Ennakkomarkkinoinnissa myyntiin tulleen kohteen voi varata maksamalla niin sanotun varausmaksun, joka ei vielä ole sitova ostos. Varauksen voi siis vielä perua ja jättää asunto ostamatta.

Uudiskohteen rakentaminen voidaan jakaa neljään vaiheeseen. Kaikki alkaa maatöistä ja perustusten tekemisestä. Sitten edetään talon rungon pystytykseen ja vesikaton tekemiseen. Nämä vaiheet on huolellisesti suunniteltu ja toteutettu ammattilaisten kanssa.

Tämän jälkeen tulevat niin sanotut sisustustyöt, joita ovat muun muassa väliseinien rakentaminen, laatoitus- ja maalaustyöt sekä lattian laitto. Lopuksi tehdään viimeistelytyöt, joihin kuuluvat myös kodinkoneiden asennus ja muu varustelu. Näiden vaiheiden ratkaisuihin asukas pääsee jo itse vaikuttamaan.

Toimiva huoneistopohja pelastaa arjen

Uudiskohteen ostamisessa perusperiaate on tämä: mitä aikaisemmin varaat kotisi, sitä enemmän voit vaikuttaa lopputulokseen. Uudella asukkaalla voi olla mahdollisuus vaikuttaa jopa pohjaratkaisuihin väliseinien osalta.

“Jos asunnon varaa ennakkomarkkinoinnissa tarpeeksi ajoissa, pääsee vaikuttamaan huoneistopohjaan. Sitten kun väliseinät ovat pystyssä, sähkö- ja lvi-työt tehty, ei väliseiniä enää lähdetä purkamaan”, Ilpo Vakkuri Rakennus-Hangalta kertoo.

Yleensäkin asuntoa ostaessa on hyvä tutustua sen pohjapiirustukseen ja tutkia, miten se vastaa omia tarpeita.

Tulevan kodin pohjapiirustus eli huoneistopohja on merkittävä arjen sujuvuuteen vaikuttava seikka ja on suuri etu, jos siihen pääsee vaikuttamaan. Yleensäkin asuntoa ostaessa on hyvä tutustua sen pohjapiirustukseen ja tutkia, miten se vastaa omia tarpeita.

Kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä, jotta pääsee vaikuttamaan kotinsa sisustustöihin – väliseinien lisäksi laattojen väriin ja niiden käyttöön, lattian sävyyn ja materiaaliin tai siihen, maalataanko seinät vai laitetaanko tapetti.

Rakennus-Hangan kodit ovat avaria, käytännöllisiä ja kauniita.

Kalusteet ja kodinkoneet pitää tilata ajoissa

Tuleva asunnon omistaja voi halutessaan valita itse tarvittavat kodinkoneet, kylpyhuoneen ja keittiön kalusteet sekä muut kaapit ja komerot. Kuten aikaisemmin on mainittu, tämä edellyttää, että uuden asunnon osto on jo käynnissä siinä vaiheessa, kun kalusteita ja kodinkoneita tilataan. Tätä nykyä materiaalit ja kalusteet tilataan työmaalle noin kaksi kuukautta etukäteen.

Rakennus-Hangalla on vuosikymmenten kokemus asuntojen myynnistä ja rakentamisesta. Panostamme kaikessa tekemisessä vahvasti laatuun, kestävyyteen ja arjen sujumiseen. Siksi asuntomme ovat toimivia, hyvin varusteltuja ja niihin kuuluvat hyvät varastotilat ja autokatokset. Kannattaakin tutustua myytäviin asuntoihimme ja katsoa, mitä kaikkea asunnon hinta sisältää.

Ajankohtaista

Tutustu tarkemmin evästekäytäntöömme tästä