Rakennus-Hangan tarkka organisointi antaa mahdollisuuden toimia tiiviillä työporukalla

LVI-Lalli on Rakennus-Hangan pitkäaikainen yhteistyökumppani, jonka kanssa homma on pelannut saumattomasti alkuajoista lähtien. Putkitöiden toteuttamiseen keskittynyt LVI-Lalli käsittää kolme vakituista työntekijää sekä kaksi eläkepäiväistä siviilissä nauttivaa kiireapulaista. Asiakaskunnasta valtaosa koostuu yritysasiakkaista, joista Rakennus-Hanka on tällä hetkellä LVI-Lallin merkittävin työllistäjä. LVI-Lallin ammattitaitoa kaivataan Hangan rakennuskohteissa käytännössä jatkuvasti.

”Meiltä on yksi mies siellä säännöllisesti, oikeastaan koko ajan”, LVI-Lallin Heikki Lalli kertoo.

LVI-puolen yrittäjäksi ajautuminen oli Heikki Lallille hänen omien sanojensa mukaan yhteensattumien summa, käsillä tekeminen taas on kiinnostanut jo kouluvuosista lähtien. Rakennus-Hangan Ilpo Vakkuri tuli Lallille tutuksi työkuvioiden kautta kymmeniä vuosia sitten. Siksi Lallin oli helppo lähteä hyväksi havaitun kaverin kelkkaan jo siinä vaiheessa kun Rakennus-Hankaa perustettiin. Lalli pitää erityisesti arvossaan Vakkurin tapaa organisoida asiat niin jouhevasti, että isojakin rakennustyömaita pystytään toteuttamaan samalla tiiviillä työporukalla.

”Ei kitkaa missään vaiheessa, kun näinkin kauan ollaan pärjätty yhdessä”, Lalli hymähtää.

Vakaa ketju luo uskoa myös tulevaisuuteen: kun jatkuvuuteen voidaan luottaa, antaa se myös tekijöille varmuutta siitä, että töitä riittää vuosiksi eteenpäin.

Oulu on hyvä paikka yritysten toimia yhdessä

Kasvavassa Oulussa voidaan luottaa rakennuskannan kasvuun vielä tulevinakin vuosikymmeninä. Laadukas rakentaminen varmistuu lujittamalla yhteistyötä alansa ammattilaisiksi tiedettyjen tekijöiden kanssa. Heikki Lallin mielestä Oulun seudulla yhteistyökuviot eri firmojen välillä toimivat pääsääntöisesti erittäin hyvin.

”Minulla on ollut se onni matkassa, että aina on ollut hyviä yhteistyökumppaneita mukana”, Lalli pohtii.

Vahvalla toiminnalla kannuksensa ansainneet yritykset ovat kysyttyjä tekijöitä. Vuosien saatossa asiansa osaavat ammattilaiset ovat käyneet tutuksi ja vakioporukkaan turvaudutaan säännöllisesti. Vakaa ketju luo uskoa myös tulevaisuuteen: kun jatkuvuuteen voidaan luottaa, antaa se myös tekijöille varmuutta siitä, että töitä riittää vuosiksi eteenpäin.

”Se molemminpuolinen luottamus on minun mielestäni tärkeintä. Että yhteistyö on jatkuvaa eikä vain soitella hätäiseen kun ei muitakaan saada kiinni”, Heikki Lalli sanoo.

Lallin mukaan Hangalla on aina käytössä asiansa osaavat työmiehet sekä timpurit, jotka varmasti tietävät mitä tekevät.

Osaava työporukka varmistaa myös toisten työn sujuvuuden

Rakennus-Hanka on LVI-Lallille mieluisa kumppani. Hangalla on aina käynnissä suuria rakennuskohteita ympäri Oulua, joiden valmiiksi saattamisessa LVI-Lallilla on ollut ilo olla mukana. Kiintoisia kohteita merkittävämmäksi Heikki Lalli nostaisi kuitenkin kohteissa hommia paiskivat ihmiset. Lallin mukaan Hangalla on aina käytössä asiansa osaavat työmiehet sekä timpurit, jotka varmasti tietävät mitä tekevät.

”He ottavat aina hyvin muutkin huomioon. Ei ole sitä ongelmaa, että valetaan lattioita, vaikka putket puuttuu. Monenlaista firmaa ja yrittäjää sitä nimittäin on tähän ikään mennessä tullut nähtyä”, Lalli naurahtaa.

Ajankohtaista

Tutustu tarkemmin evästekäytäntöömme tästä