Sisustussuunnittelu takaa oman näköisen kodin

Uusi koti alkaa tuntua kodilta vasta, kun tutut rakkaat huonekalut tai tilaan varta vasten hankitut, oman maun mukaiset kalusteet on saatu paikoilleen. Rakennus-Hanka on viime keväästä asti tehnyt näissä puitteissa yhteistyötä sisustussuunnittelutoimisto Decorio Design Studion kanssa. Sisustussuunnittelu tekee uudesta kodista vaivattomasti omannäköinen ammattilaisen apuun luottaen.

”Kun asiakas ostaa Hangan asunnon, voimme olla apuna esimerkiksi pintamateriaalivalinnoissa valitsemassa kaakelit, seinäpinnat tai lattiat. Sitten voimme auttaa tilamuutosratkaisuissa, jos vaikka halutaan siirtää seinää. Ja toki vielä siinä vaiheessa, kun asiakas muuttaa, autamme valitsemaan irtokalusteet tai suunnittelemaan, kuinka hyödynnetään jo olemassa olevia huonekaluja”, kertoo Tiina Oilinki sisustussuunnittelutoimisto Decorio Design Studiosta.

Pateniemenrannan uudet asunnot ovat kauniita.
Sisustussuunnitelija auttaa luomaan viihtyisän ja asukkaan näköisen kokonaisuuden.

Sisustussuunnittelusta haetaan tukea omille ajatuksille

Tiina Oilingin mukaan ihmiset ovat tänä päivänä erittäin kiinnostuneita siitä, miltä sisätilat näyttävät. Kodin merkitys on varsinkin viime vuosien aikana korostunut entisestään. Kodin tulee olla esteettinen ja viihtyisä mutta ennen kaikkea toiminnallinen, oman maun mukaan sisustettu. Ammattilaisen apuun turvaudutaan usein silloin, kun kodin kokonaisuus halutaan hallintaan.

”Haetaan ehkä sellaista varmistusta omille ajatuksille. Itsellä saattaa olla mieltymyksiä ja mietteitä, mutta ei oikein olla varmoja, kuinka ne parhaalla tavalla saisi omassa kodissa toteutettua.”

Ideoita sisustamiseen haetaan sosiaalisesta mediasta, television sisustusohjelmista sekä aikakausilehdistä. Tiina Oilinki kuitenkin huomauttaa, että asiakkaat erittäin harvoin ovat trendien perässä vaan sisustuksen halutaan ennemminkin kestävän aikaa.

”Kyllä meidän asiakkaissa korostuu se, että haetaan laadukkaita ja pitkäaikaisia ratkaisuja. Tottakai trendejä seurataan, mutta harva tahtoo toteuttaa niiden pohjalta radikaaleja muutoksia. Trendit näkyvät ehkä ennemminkin sisustustavaroissa tai tekstiileissä, joita on helppo sitten ajan myötä vaihtaa.”

Suunnittelutoimisto Decorio Design Studion missiona on aina ollut suomalaisten tekijöiden suosiminen. Ammattitaitoista väkeä haetaan halpatyövoiman sijaan paikallisilta osaajilta.

”Suosimme kotimaisia, paikallisia toimijoita ja tämä voi olla yksi valintaperuste, kun asiakas lähtee hakemaan sisustussuunnittelijaa. On tärkeää, että yhteiset arvot kohtaa”, Oilinki pohtii.

Pateniemenrannan uudet asunnot on helppo sisustaa.
Sisustuksen pitää olla nykyaikainen ja aikaa kestävä.

Muutoksen ei aina tarvitse olla suuri

Vaikka muotivillitysten perässä kulkeminen ei kuulukaan suomalaisen sisustajan tapoihin, halutaan kodin kuitenkin näyttävän nykyaikaiselta ja modernilta. Aikaa kestävän sisustuksen ei tarvitse olla mikään toisinto menneistä vuosikymmenistä. Tiina Oilinki kertoo, että sisustussuunnittelijan apuun turvaudutaan usein silloin, kun koti on ehtinyt palvella asukkaitaan jo pitkään. Tarvitaan uutta keittiötä tai lähdetään lisäämään säilytystiloja. Elämä on ehkä jättänyt jälkensä pintaan tai lapset ovat kasvaneet ulos lastenhuoneen nalletapeteista.

”Haetaan freesaamista tai oma maku muuttunut niin, että kaivataan nykyaikaan päivittämistä. Halutaan ylipäätään muutosta. Aina sen ei tarvitse olla isokaan: muutamien seinien maalaaminen, valaistuksen miettiminen, mattojen tai verhojen hankintaa”, Oilinki luettelee.

Sisustussuunnittelupalveluiden ostamiseen liittyy vielä ennakkoluuloja, vaikka kynnys on selvästi koko ajan madaltunut tv-ohjelmien sekä muun median myötä. Nuoremmalle polvelle sisustussuunnittelijan käyttämien on mutkattomampaa kuin varttuneemmalle väelle. Tiina Oilinki haluaa kuitenkin kannustaa kysymään suunnittelijalta neuvoja, vaikka kyseessä olisikin vain pieni kodin muutos tai päivittäminen.

Decorio Design Studio on sisustanut Rakennus-Hangan uuteen kohteeseen viihtyisän asunnon.

”Ehdottomasti rohkaisen ottamaan yhteyttä ja kertomaan ajatuksista. Pienikin asia voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeeseen. Meiltä saa myös sisustuskonsultointia, eli tällaista kevyttä yhdessä ideointia ja pohdintaa. Voidaan esimerkiksi yhdessä miettiä, minkä kokoiset huonekalut mihinkin järkätään, minkä värinen seinä maalattaisiin tai voidaan käydä vaikka katsomassa laattoja sisustuskaupoissa. Konsultointiin ei kuulu piirroksia tai dokumentointia, mutta toki voi itse muistiinpanoja tehdä. Sen jälkeen voi sitten pohtia, onko tarvetta vaikka laajemmalle sisustussuunnittelutyölle”, Olinki kertoo.

Sisustussuunnittelutoimisto Decorio Design Studiossa palvelevat monen vuoden ammattitaidolla sisustussuunnittelija Tiina Oilinki ja Tiina Siironen.

Ajankohtaista

Tutustu tarkemmin evästekäytäntöömme tästä