Rakennus-Hanka – kokemuksia

Timo Turunen: “Pateniemenrannassa voi aidosti tuntea meren läheisyyden – siitä pääsevät nauttimaan kaikki alueen asukkaat.”

Meren jää kimaltaa auringossa ja kevään tuntu on selkeästi ilmassa. Oulun edustalla pääsee kuitenkin vielä jäälle. Pateniemenrannassa asuva Timo Turunen kertoo hiihtävänsä jäällä ja nauttivansa talvisen meriluonnon rauhasta.

Turunen muutti Pateniemenrantaan syyskuussa 2021, jolloin Rakennus-Hangan kohde Pantturipiha 6 oli muuttovalmis. Asunnon hankintaprosessi alkoi kuitenkin jo vuotta aikaisemmin, ja Turunen pääsi seuraamaan rakennustyön vaiheita alusta asti.

Timo Turunen muutti Pateniemenrantaan syyskuussa 2021.

Erilainen alue, aidosti meren äärellä

Turunen muutti Ouluun noin kolme vuotta sitten ja asui aluksi vuokralla, koska halusi rauhassa katsoa ympärilleen ja tutustua eri asumismahdollisuuksiin. Pateniemenrannan uusi asuinalue kiinnitti pian huomiota, ja Turunen seurasi suunnitelmien ja rakennustöiden etenemistä alueella.

“Huomasin kerran ilmoituksen Pateniemenrannassa myytävänä olevista asunnoista ja päätin lähteä katsomaan aluetta tarkemmin. Totesin tuolloin, että sijainti on loistava. Meri ja tuleva satama-alue lisäävät vielä asuinalueen viihtyisyyttä.”

Meren ja hyvien kulkuyhteyksien lisäksi alueen valttina on palveluverkosto, jota rakennetaan parhaillaan.

Asuinalueesta näkee, että sen asemakaava on mietitty tarkkaan. Alueen jokaisella asukkaalla on mahdollisuus nauttia meren läheisyydestä ja luonnosta. Hyvät kulkuyhteydet kuitenkin takaavat sen, että kaupungin keskustaan pääsee sujuvasti sekä julkisilla kulkuyhteyksillä että omalla autolla.

Meren ja hyvien kulkuyhteyksien lisäksi alueen valttina on palveluverkosto, jota rakennetaan parhaillaan. Pateniemenrannassa on kaikki tarvittava lähellä ja kauemmas pääsee nopeasti hyvien liikennejärjestelyjen ansiosta. Myös Oulun kaupungin sijainti saa Turuselta kiitosta: “Täältä pääsee helposti Lappiin ja tarvittaessa näppärien kulkuyhteyksien ansiosta myös Etelä-Suomeen.”

Pateniemenrannan uusi asuinalue, Veneenveistäjänranta on edistynyt suunnitelmien mukaan.

Toimivat ratkaisut lisäävät asumismukavuutta

Rakennus-Hangan kohteissa tuleva asukas pääsee vaikuttamaan asunnon pohja-, pinta- ja materiaaliratkaisuihin riippuen kohteen etenemisen tilasta. Hän voi vaikuttaa myös ulkoalueeseen ja kodinkoneisiin. Tässä kohteessa Turunen pääsi vaikuttamaan asunnon pohjaratkaisusta alkaen kaikkiin edellä mainittuihin kokonaisuuksiin. Hän oli ajoissa liikenteessä, mikä mahdollisti asuntoon tehtävien muutosten suunnittelun ja toteutuksen rakentajan määrittelemän aikataulun mukaisesti. Turusen mukaan tämä olikin sijainnin lisäksi toinen asunnon hankintaan oleellisesti vaikuttanut seikka.

“Asunnostani tuli toimiva kokonaisuus. Rakennus-Hangalla kuunneltiin toiveeni ja otettiin ne hyvin huomioon. Sain myös latauspisteen hybridiautolle, mikä oli minulle tärkeä asia.”

Esimerkiksi häiritsevä äänten kantautuminen on kaksikerroksisessa asunnossa estetty siten, että portaat ovat betonia ja välipohja paikallaan valettu betonilaatta.

Turunen on asunut uudessa kodissaan noin kahdeksan kuukautta. Arki on osoittanut, että rakentamisen laatu on ollut hyvää ja erilaisissa ratkaisuissa on otettu huomioon asumismukavuus. Esimerkiksi häiritsevä äänten kantautuminen on kaksikerroksisessa asunnossa estetty siten, että portaat ovat betonia ja välipohja paikallaan valettu betonilaatta.

“Jotain pientä normaalia säätöä tehtiin lopputarkastuksen aikaan, mutta mitään isoa asiakokonaisuutta ja ongelmaa ei ollut. Kaikki meni hyvin.”

Asunnon ostoprosessi sujui jouhevasti. Turunen kertoo, että Rakennus-Hangan Ilpon kanssa on hyvä tehdä yhteistyötä, kun keskusteluilmapiiri on avoin ja reilu.

“Jäi sellainen tunne, että Rakennus-Hangalla välitetään oikeasti tulevan asukkaan tarpeista ja mietitään sopivat ratkaisut asiakkaan näkökulmasta. Kohteessa käyntien yhteydessä työtä tekevät asiantuntijat olivat avuliaita ja auttoivat tarvittaessa erilaisissa pientenkin asioiden pohdinnoissa. Oli ilo seurata kohteen etenemistä.”

Ajankohtaista

Tutustu tarkemmin evästekäytäntöömme tästä