Pateniemenranta Oulussa tarjoaa mukavaa asumista

Uusi asuinalue etenee suunnitelmien mukaan

Luonto alkaa Oulun seudulla olla kauneimmillaan. Nyt on hyvä ottaa pyörä tai muu kulkupeli alle ja tutustua kaupungin tarjoamiin mahdollisuuksiin. Jos etsit uutta kotia, kannattaa suunnata Pateniemen Veneenveistäjänrantaan. Sinne on rakennettu asuinaluetta, jonka vetovoimatekijöitä ovat viihtyisyys, luonto, hyvät ulkoilumahdollisuudet, palvelut ja sujuvat liikenneyhteydet.

Kun Veneenveistäjänrannassa kiertelee katselemassa tilannetta, voi heti laittaa merkille, että alueesta on jo tullut ehjä ja viihtyisä kokonaisuus. Osa taloista ja taloyhtiöistä on vielä rakenteilla, ja osassa asutaan jo.

Yksi Rakennus-Hangan rakentaman taloyhtiön ensimmäisiä asukkaita on Timo Turunen. Hän on tyytyväinen omaan kotiinsa ja sen sijaintiin. Turunen kertoo, että asukkaana hän näkee, että alueen asemakaava on suunniteltu huolellisesti. Jokaisella asukkaalla on oikeasti mahdollisuus nauttia meren läheisyydestä ja luonnosta.

Timo Turusen ajatuksia voi lukea lisää täältä: Rakennus-Hanka kokemuksia.

Alueen luonto on avattu kaikkien käyttöön

Meren rantaviivaa myötäilee kevyenliikenteen väylä, jossa ihmiset ulkoilevat. Aivan rannan tuntumaan on rakennettu kuntoilualue, jossa voi tehdä salitreeniä ulkoilmassa. Nimittäin välineistä löytyvät kakki sisäkuntosalilaitteiden perustoiminnot, ja ne ovat kaikkien liikkujien saatavilla.

Ulkoilualueita suunniteltaessa on otettu huomioon eri-ikäiset liikkujat. Tilaa ja sopivia mahdollisuuksia löytyy niin lapsille kuin myös aikuisille. Alueen viihtyisyyttä ja merellisyyttä lisää viimeistelty pienveneiden satama-alue. Vielä satama-altaassa ei ole veneitä, mutta kesän edetessä laituripaikat alkavat täyttyä. Meren ranta ei ole liian rakennettu, vaan tilaa on jätetty luonnolle ja alkuperäiselle kasvistolle.

Lisäarvoa Pateniemenrannan alueelle tuo sen historia purjelaivojen ja sahateollisuuden asemapaikkana. Tähän kiehtovaan historiaan voi tutustua Pateniemen sahamuseossa ja ja lukemalla lisää täältä: Panttuuripiha – muistoja laivavarvin ajoilta ja Pateniemenrannassa on asuttu ennenkin.

Loistava sijainti lisää arjen sujuvuutta

Pateniemenrannan uuden asuinalueen tuntumaan on rakennettu uusi K-market. Sen keskeinen sijainti mahdollistaa sen, että ruokatavaroita voi päivittää pikaisesti. Jos vieraat yllättävät tai maito loppuu, lähikauppa tarjoaa pikaisen avun. K-marketin tuotevalikoima on niin monipuolinen, että kauppaostokset voi kätevästi hoitaa siellä.

Muutaman vuoden kestänyt rakentaminen alueella on edennyt suotuisasti ja suunnitelmien mukaan.

Erityisesti lapsiperheille Pateniemenranta tarjoaa perusturvallisen arjen. Päiväkodit ja koulut ovat lähellä, Ideapark on kivenheiton päässä ja myös Oulun kaupungin keskustaan on sujuvat yhteydet sekä julkisilla kulkuneuvoilla että omalla autolla. Lisäksi alueella on kaukolämpöverkko ja valokuitu, joihin on mahdollista liittyä kaikilta tonteilta erillisellä liittymissopimuksella.

Toukokuinen kierros Pateniemenrannan uudella asuinalueella, Veneenveistäjänrannassa, näyttää alueen parhaat puolet. Aurinko lämmittää, puut vihertävät ja meri siintää sinisenä. Muutaman vuoden kestänyt rakentaminen alueella on edennyt suotuisasti ja suunnitelmien mukaan.

Ajankohtaista

Tutustu tarkemmin evästekäytäntöömme tästä