Lapsiperhe arvostaa sujuvaa ja turvallista arkea

– On ollut oikea ratkaisu asettua Pateniemenrantaan, toteavat Sanna Päivärinta-Antikainen ja Juho Antikainen

Pateniemenranta on parhaimmillaan kevättalven kantohankien ja aurinkoisten päivien aikaan. Silloin pääsee meren jäälle hiihtämään ja ulkoilemaan.

– Meri on ihana. Se on aina erinäköinen säästä, vuoden- ja vuorokaudenajasta riippuen. Täällä luonto on lähellä ja läsnä, Sanna Päivärinta-Antikainen kertoo.

Sanna Päivärinta-Antikainen ja Juho Antikainen muuttivat Pateniemenrannan Pantturipihan taloyhtiöön syksyllä 2021. Heidän eka- ja kolmasluokkalaiset lapsensa ovat myös kotiutuneet alueelle hyvin. Koululaiset pääsevät liikkumaan turvallisesti itsekseen – tilaa leikille ja harrastuksille on aivan kodin tuntumassa.

– Tämä on perheelle hyvä paikka asua ja lapsistakin näkee, että he viihtyvät. Täällä ei tarvitse miettiä turvattomuutta, kun koululaiset kulkevat itsekseen alueella, käyvät rannalla tai kaupassa, Juho Antikainen täydentää.

Kylämäinen, lupsakka meno tekee olon kotoisaksi

Pateniemenrannan uusi alue yhdistyy saumattomasti vanhaan alueeseen, jonka tekee omaleimaiseksi entinen saha-alue rakennuksineen. Pateniemenrannassa on yhä havaittavissa sen menneisyydestä kertovia yksityiskohtia, kuten sahateollisuuden vanhaa rakennuskantaa. Lisäksi nykyinen alueen asemakaava on suunniteltu niin, että tunnelma on kylämäinen. Alueelle on selvästi muodostunut omaleimainen identiteetti, joka ammentaa historiastaan.

– Täällä on sellainen lupsakka meininki, Sanna mainitsee.

Sanna ja Juho kertovat, että heidän kotinsa sijainti on osoittautunut loistavaksi. Peruspalvelut ovat lähellä, joten kotoa ei tarvitse kauas mennä päästäkseen kauppaan, apteekkiin, kirjastoon tai koululle. Hyvät bussilinjat ja muut kulkuyhteydet kuitenkin takaavat, että tarvittaessa pääsee kätevästi kaupungin keskustaan ja muualle Ouluun.

– Meille on oleellista myös se, että työmatkat ovat lyhyet. Pääsemmekin täältä sujuvasti työpaikoillemme yliopistolle ja Teknologiakylään, Juho sanoo ja jatkaa, että samalle alueelle on siirtymässä paljon työpaikkoja Nokian uusien tuotekehitys- ja tuotantotilojen myötä.

Tämä näkynee positiivisesti myös Pateniemenrannan asuntojen kysynnässä.

Lapsiperheen arki sujuu hyvin järkevästi suunnitellussa kodissa

Sanna ja Juho tapasivat Rakennus-Hangan Ilpon ensimmäisen kerran talviaikaan Pantturipihan työmaalla. He pääsivät tutustumaan rakenteilla olevaan kohteeseen, vakuuttuivat näkemästään ja tekivät ostopäätöksen. Koska rakennustyöt olivat vielä sopivasti kesken, he pääsivät itse valitsemaan materiaaleja ja vaikuttamaan uuden kotinsa viimeistelyyn.

– Tässä asunnossa on kaikki, mitä tarvitaan hyvään asumiseen. Kaikki neliöt on käytetty fiksusti ja tilaa on siellä, missä pitääkin. Esimerkiksi vaatehuone on tilava. Muutenkin asunto on mukavan valoisa isoine ikkunoineen, eikä se kuitenkaan lämpene liikaa kesähelteellä, Sanna listaa asunnon hyviä puolia.

Lapsiperheessä arvostetaan helppoa asumista, ja sen Pantturipihan koti on mahdollistanut.  Uudiskohteessa ei ole tarvetta remontoida tai muuten käyttää ylimääräistä aikaa ja energiaa talon huoltoon. Arjessa jää hyvin aikaa lapsille ja koko perheen yhdessä olemiselle.

Oman lisänsä taloyhtiössä asumiseen tuo kuntosali, joka on kaikkien asukkaiden käytössä.

– Se oli sellainen vau-juttu. Ajattelin, että kuntosalilla on vain pari peruslaitetta, mutta se olikin monipuolinen ja tilava, Sanna kertoo.

Juho kertoo käyvänsä säännöllisesti kuntosalilla ja ottavansa lapset usein mukaan. Muilla kuntosaleilla ei olisi mahdollista, että lapset kuntoilevat ja leikkivät samassa tilassa vanhempien treenatessa. Kuntosali on lisännyt myös koko taloyhtiön yhteisöllisyyttä, kun siellä treenaavia naapureita tulee tavattua säännöllisesti.

Sanna ja Juho toteavat molemmat, että on ollut oikea ratkaisu asettua Pateniemenrantaan. Kiva koti ja viihtyisä ympäristö merkitsevät arjessa paljon.

Ajankohtaista

Tutustu tarkemmin evästekäytäntöömme tästä