Kolme kertaa Rakennus-Hanka: Arto Alanko on löytänyt luotettavan rakentajan

Rakennus-Hanka mahdollistaa mukavan asumisen eri elämäntilanteissa. Perheen kasvaessa neliöiden tarve lisääntyy, mutta aikaa myöten tilanne kääntyy päälaelleen. Niin on käynyt myös Alangon perheessä. Arto Alangolle nykyinen, Oulun Vaskikankaalla sijaitseva 84 neliön erillistalo on jo kolmas Rakennus-Hangan rakentama koti.

Tähän edellistä asuntoa pienempään kohteeseen Alanko puolisoineen muutti vuoden 2019 kesäkuussa pariskunnan jäätyä asumaan kaksin. Kolmen makuuhuoneen ja tupakeittiön käsittämässä kodissa on hyvin tilaa niin heille itselleen kuin mieluisille vieraillekin.

Rakennus-Hanka, kokemuksia
Alangon perhe asuu jo kolmannessa Rakennus-Hangan rakentamassa kodissa. Kuvassa Ilpo Vakkuri ja Arto Alanko.

”Olen ollut erittäin tyytyväinen hinta-laatu-suhteeseen. Rakennus-Hanka on luotettava sekä joustava muutostarpeita ajatellen. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia”, Arto Alanko luettelee syitä jo 12 vuotta jatkuneeseen yhteistyöhön.

Erillistalo yhdistää omakotitalon ja asunto-osakeyhtiön hyvät puolet

Alankojen asunto on muodoltaan omakotitaloa muistuttava erillistalo. Toisin kuin omakotitalo, erillistalo on kuitenkin rakennettu asunto-osakeyhtiö pohjalta, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki osakeyhtiöön kuuluvat talot vastaavat hallinnollisesta vastuusta ja tontin hoidosta yhdessä. Periaate on sama kuin rivi- tai paritaloissa, seinänaapuri vain puuttuu. Etu on myös se, että Rakennus-Hanka rakentaa kohteensa Oulun seudulle, jossa on paljon aitoa luontoa ympärillä.

Alangot ovat tykästyneet Rakennus-Hangan uudiskohteisiin, joiden sisustus- ja materiaalivalintoihin pari on päässyt vaikuttamaan. Kahdessa edellisessä kodissa Alangot lähtivät mukaan rakennushankkeeseen aivan varhaisessa vaiheessa, mutta nykyistä asuntoa oli jo alettu rakentamaan ennen kuin he päättivät hypätä mukaan kelkkaan.

”Tässä vähän myöhästyttiin, kun ei ihan uskallettu ryhtyä projektiin ennen kuin edellinen asunto oli myyty”, Arto Alanko myöntää.

Arto Alangon mielestä Rakennus-Hangan leimaa antavin puoli on ainutlaatuinen arkkitehtuuri.

Alangot ehtivät silti vaikuttaa vielä moneen suunnitelman osaan: kylmä autotalli muutettiin lämpimäksi, kaappiratkaisuja keittiössä ja kylpyhuoneessa toteutettiin vastaamaan paremmin perheen tarpeita ja keittiön laatat valittiin oman sisustusmaun mukaan.

Rakennus-Hangan yksilöllinen arkkitehtuuri ilahduttaa Alankoja

Arto Alangon mielestä Rakennus-Hangan leimaa antavin puoli on yrityksen ainutlaatuinen arkkitehtuuri. Kaikki kohteet suunnitellaan paikalleen niin, että asunto saa rakennuspaikastaan potentiaalinsa parhaiten esiin.

”Pikkuisen eri lailla tehty. Esimerkiksi huonejärjestys on standardista poikkeavaa, pohjaratkaisuissa on hyviä ideoita”, Arto Alanko kuvailee.

Vaikka Alangon pariskunta on tyytyväinen tämän hetkiseen asuntoonsa, Arto Alanko epäilee silti, ettei loppuelämän koti ole vielä nykyisessä osoitteessa. Tulevaisuudessa koittavat eläkepäivät saattavat tuoda vielä muutoksia nykyiseen asumisjärjestelyyn, eikä paikkakunnalle jääminenkään ole itsestäänselvyys.

”Luulen että ei ole lopullinen. Muutamia vuosia varmaan asutaan ja katsotaan sitten”, Arto Alanko haaveilee.

Ajankohtaista

Tutustu tarkemmin evästekäytäntöömme tästä