Ensiasunto merellisestä Pateniemenrannasta

”Kuntosali oli positiivinen yllätys – jäsenkorttia muuhun kuntosaliin ei enää tarvita.”

Antti Romppainen on Pateniemenrannan uusi asukas. Hän muutti syksyllä vastavalmistuneeseen Pantturipiha 7:aan, joka on hänen ensiasunto. Ensisijaisesti Pateniemenrantaan houkuttelivat merenranta, ympäröivät lenkkipolut ja hyvät ulkoilumahdollisuudet.

”Myös se vaikutti asuinpaikan valintaan, että kyseessä on uusi ja kasvava alue historiallisesti arvokkaalla ja hienolla paikalla. Täältä ostettu asunto pitää siten myös arvonsa”, Romppainen toteaa.

Pateniemenrannan uusi asuinalue eli Veneenveistäjänranta on rakennettu entisen laivavarvin maisemiin. Kilometrin mittainen rantaviiva, hyvät kevyen liikenteen reitit ja alueen keskeiset palvelut lisäävät arjen sujuvuutta ja mukavuutta. Aluetta on rakennettu pitkälle, ja siitä voi nähdä jo alueen kokonaisuuden.

Antti Romppainen kertoo olevansa tyytyväinen uuteen kotiinsa.
(Tämä kuva ei ole Pateniemenrannasta.)

Tilaratkaisut huomioivat arjen mukavuuden

Romppaisen uusi koti on 86 neliön asunto. Tilat ovat kahdessa kerroksessa niin, että oleskelutilat sekä iso terassi ovat yläkerrassa ja makuuhuoneet alakerrassa. Hänen mukaansa tämä on juuri oikea ratkaisu sijoitella tiloja: Yläkertaan tulee enemmän päivänvaloa, joten on järkevää, että siellä myös oleskellaan päiväaikaan. Alakerta on usein hämärämpi ja sopii siten makuuhuoneiden henkeen täydellisesti.

”Myös yläkerran iso terassi on ehdottomasti asunnon etu. Siitä saa kesäaikaan hyvän jatkeen olohuoneelle, ja lasitukset mahdollistavat tilan käytön kolmena vuodenaikana”, Romppainen sanoo.

Yksi positiivinen yllätys on ollut pihapiirissä oleva kuntosali, joka on asukkaiden vapaassa käytössä. Romppainen sanoo, että siellä on niin laadukkaat ja hyvät laitteet, että kaupallisen kuntosalin jäsenkorttia ei enää tarvita. Kuntosalille on helppo mennä juuri silloin, kun itsellä on siihen sopiva hetki.

…monet rakennustekniset ratkaisut on tehty niin, että asuminen on mukavaa käytännössä…

Romppainen kertoo, että myös vieraat ovat kiinnittäneet huomiota asunnon laadukkuuteen. Käytetyt materiaalit ovat hyviä ja monet rakennustekniset ratkaisut on tehty niin, että asuminen on mukavaa käytännössä. Esimerkiksi portaat ja välipohja on tehty betonista, joten portaissa ja yläkerrassa kävely ei häiritse niitä, jotka haluavat alakerrassa rauhoittua.

Laadukas ensiasunto järjestyi sujuvasti Rakennus-Hangan kautta

Itse asunnon varaaminen ja ostaminen sujuivat jouhevasti Ilpo Vakkurin kanssa. Rakennus-Hangan toimintaperiaate on, että asunnot tulevat myyntiin ennakkomarkkinoinnissa. Uuden asunnon osto lähtee liikkeelle varauksesta, ja oman asunnon voi varata maksamalla niin sanotun varausmaksun, joka ei ole vielä sitova ostos. Varauksen voi siis vielä perua.

Jos asunnon varaa ajoissa, asukkaalla on mahdollisuus vaikuttaa sen lopputulokseen. Myös Romppainen kertoo, että hänen toiveitaan kuunneltiin ja että hän sai oman näköisensä kodin itselleen. Muutenkin hän on tyytyväinen siihen, miten asunnon hankinta eteni varauksesta muuttoon.

”Ilpo on niin kokenut ja ammattitaitoinen, että hänen kanssaan oli helppo asioida. Arvostan sitä, että hänet saa kiinni helposti ja että hän vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin sillä lailla, että itsekin ymmärtää”, Romppainen toteaa.

”Sekin on mielestäni tärkeää, että Rakennus-Hangalla puututaan myös pienempiin ongelmiin ja asiat hoidetaan sovitusti kuntoon. Erityiskiitos käytännön asioiden hoitamisesta kuuluu rakennusmestari Einari Ukkolalle”, Romppainen jatkaa.

Pantturipihan taloyhtiöt on suunniteltu niin, että kaikkien asuntojen asukkailla on oma rauha. Yhteisöllisyydestäkin pääsee nauttimaan esimerkiksi kuntosalilla ja kaikkien yhteisillä alueilla. Romppainen kehuukin tätä ratkaisua: saa olla omassa rauhassa mutta tarvittaessa juttukavereitakin on lähellä.

Ajankohtaista

Tutustu tarkemmin evästekäytäntöömme tästä