Ammattitaitoiseen Rakennus-Hankaan on voinut luottaa jo 20 vuotta

Sähkö-Arktian ja Rakennus-Hangan yhteistyö on jatkunut lujana jo vuosikymmeniä. Näiden vuosien aikana rakentajan ja aliurakoitsijan välit ovat muuttuneet ystävyydeksi, jossa luottamus ja toisen ammattitaidon arvostaminen ovat avainasemassa.

”Mehän ollaan yli 20 vuotta tehty yhdessä asuntotuotantoa, eli käytännössä koskee kaikkia heidän kohteitansa”, muistelee sähköurakoista ja suunnittelusta vastaavan Sähkö-Arktian Jukka Viitasaari.

Tilava ja valoisa keittiö on uudiskohteen sydän
Sähkösuunnittelu perustuu aina arjen toimivuuteen.

Koteihin halutaan panostaa jo ensiasunnosta lähtien

Sähkösuunnittelu lähtee liikkeelle jo piirustuspöydältä, paljon aiemmin kuin edes yhtään seinää on noussut pystyyn. Sähkö-Arktia määrittelee asennustyöt, vedot, valaisimet ja pistorasiat Rakennus-Hangan toimittamien arkkitehtikuvien pohjalta. Uusien asuntojen suunnittelussa haetaan ennen kaikkea arjen toimivuutta ja käytännöllisyyttä. Koska iso osa Rakennus-Hangan kohteista on myyty jo ennen rakennusaikaa, tulevien asukkaiden omat toiveet on myös helppo ottaa huomioon.

”Ettei siellä sitten enää jatkoroikkaa tarvittaisi. Katsotaan, mitä irtokalusteita siellä tulisi olemaan ja asukasmuutoksia sen mukaan, mitä heillä itsellään on toiveissa”, Viitasaari selvittää.

Viitasaaren mukaan uudet kodin laittajat ovat vuosikymmenien saatossa kehittyneet laatutietoisuudessaan. Erityisesti keittiöön halutaan satsata. Toiminnallisuuden lisäksi panostetaan näyttävyyteen ja materiaaleihin. Sähköltäkin vaaditaan nykyisin enemmän muun muassa valaistussuunnitelman muodossa. Mitä tahansa standardiratkaisua ei kelpuuteta, sillä kodin viihtyisyyttä osataan arvostaa.

”Jo ensiasuntoon halutaan selkeästi satsata. Ajatusmaailma on, että halutaan mieleistä”, Viitasaari kuvailee.

Ulkovalaistus on oleellinen osa sähkösuunnittelua.

Työn suola on työmaan lämminhenkinen toveruus

Vaikka hyvää yhteistyötä on kertynyt monien eri tahojen kanssa, kuvailee Jukka Viitasaari Rakennus-Hankaa erittäin miellyttäväksi asiointikumppaniksi. Tästä kertoo muun muassa se, että Viitasaari ei laita kollegoitaan Hangan asioille – hän haluaa itse olla jokaisessa Rakennus-Hangan kohteessa myös henkilökohtaisesti läsnä. Työmaan tarkastuksen yhteydessä on aina mukava tavata vanhoja tuttuja.

”Työ itsessään on aina samanlaista puurtamista, joten eiköhän se tämän alan paras puoli ole ne henkilöt. Mukavia tyyppejä, joiden kanssa vaihtaa kuulumisia”, Viitasaari pohtii.

Ammattimaisuuden lisäksi korkealle arvoasteikolla nousee luottamus.

Rakennus-Hangasta puhuessaan Viitasaari korostaa useaan otteeseen arvostamaansa ammattitaitoa. Ammattimaisuuden lisäksi korkealle arvoasteikolla nousee luottamus. Jopa vaikeina taloudellisina aikoina Viitasaari kertoo voineensa luottaa siihen, että Rakennus-Hangan kanssa tehdyt sopimukset pitävät ja laskut tulee maksuun ajallaan. Tärkeintä on kuitenkin laadulla tehty työ, josta olla ylpeä. Pitkä yhteinen taival takaa sen, että asioista ei tarvitse alkaa vääntämään tai pohtia, mitä urakoitsija tällä kertaa on vailla.

”Lopputulos aina hyvä! Tunnemme toisemme jo niin pitkältä ajalta, että tiedetään toisemme metkut”, Viitasaari naurahtaa.

Ajankohtaista

Tutustu tarkemmin evästekäytäntöömme tästä