4 h+k – tilava koti parantaa asumisen mukavuutta reilusti

Etsitkö tilavaa asuntoa 4 h+k? Neljän huoneen ja keittiön lisäksi arjen asumista helpottavat sauna, autokatos ja erillinen varastotila. Tällaisia koteja löytyy Rakennus-Hangalta Pateniemenrannan Pantturipihan taloyhtiöstä. Asuntoihin voi tutustua täällä: Veneenveistäjänranta. Niiden varaaminen onnistuu myös samalta verkkosivulta.

Tarkkaan harkitut ja asukkaita palvelevat tilaratkaisut

Pantturipihan 4 h+k -asunnot on suunniteltu asukkaita ajatellen. Avara, moderni arkkitehtuuri ja käytännölliseksi mietityt asuintilat antavat kodeille neliöitään suuremman tilan tunnun. Pantturipihan asunnot onkin lähdetty suunnittelemaan asuntopohjat edellä. Suunnittelusta vastaava arkkitehti Jonna Kallinen kertoo, että viimeistellyt ja käytännölliset pohjaratkaisut takaavat sen, että arki sujuu ja että kotia voi sisustaa aina uudelleen elämäntilanteenkin muuttuessa.

Tällä hetkellä vapaina olevien neliöiden tilat ovat tyypillisesti kahdessa kerroksessa niin, että oleskelutilat sekä iso terassi ovat yläkerrassa ja makuuhuoneet alakerrassa. Yläkerrassa on yksi makuuhuone, joka sopii mainiosti esimerkiksi vieras- tai työhuoneeksi.

4 h+k -asunto on tilaihme.
Pohjakuvat kertovat Pantturipiha 7:ssä sijaitsevan 84,5 neliön asunnon tilaratkaisut.

Yläkerran olohuoneen mukavuutta nostavat isot ikkunat, joista avautuu näkymä viihtyisälle piha-alueelle. Olohuoneen yhteyteen on saatu iso terassi, joka asettuu autokatoksen päälle. Terassi toimii kesäaikaan olohuoneen jatkeena, jossa on mukava rentoutua kesäpäivänä ja viettää iltaa ystävien kanssa.

Esimerkkikuva olohuoneen isoista ikkunoista, jotka avartavat tilaa ja tuovat lisää valoa.

Rakennus-Hangan rakentamissa uudiskohteissa on jo suunnitteluvaiheessa kiinnitetty huomiota myös niihin rakennusteknisiin ratkaisuihin, jotka tekevät arjesta sujuvaa ja viihtyisää. Esimerkiksi yläkerran ja portaiden askeläänet eivät häiritse ja asukkaat voivat itse säätää huoneistojensa lämpötilan sopivaksi. Lisäksi patterittomuus mahdollistaa hyvin erilaiset sisustusratkaisut ja kalusteiden sijoittelut.

Muutenkin asukkaiden viihtymistä parantaa se, että tietyt tekniikkaan liittyvät ratkaisut laitetaan katseilta piiloon. Näin ne eivät vie tilaa eivätkä ole sisustamisen esteenä. Esimerkiksi Pantturipihalla on ilmastointikoneet ja LVI-kaapit sijoitettu lämpimiin ulkovarastoihin.

Oma 4 h+k -asunto kauniista ympäristöstä palvelujen läheltä

Veneenveistäjänrannan asuinalue yhdistyy saumattomasti Pateniemen vanhempaan rakennuskantaan. Uusi arkkitehtuuri tuo maisemaan elävyyttä sekä raikkautta. Virkeä alue palvelee myös lähialueen muita asukkaita, koska kasvava asutus takaa hyvien palvelujen jatkuvuuden sekä tekee sijainnista entistä houkuttelevamman.

Pantturipihan kortteli sijoittuu siis uuden ja vanhan alueen rajalle. Lähellä on sekä vaaleita vanhempia puutaloja että toisaalta meren puolella jo modernimpaa ilmettä noudattavia uudisrakennuksia. Ympäristön rakennuskannan huomioon ottaen materiaalien osalta puu ja värien osalta vaaleat sävyt ovat olleet luontevia valintoja myös Pantturipihan julkisivuihin.

4 h+k
Pantturipihan talojen värisävyksi valittiin vaaleat värit ja materiaaliksi puu.

Loppuun asti harkitusta ilmeestä kertovat myös Pantturipihaan toteutettavat viheralueet. Vihersuunnittelija Eeva Huuhtasen johdolla suunnitellut pihat tekevät asuntojen sekä ympäröivän maiseman liitosta kauniisti toimivan, korkealuokkaisen kokonaisuuden.

Kysytyllä sijainnilla sijaitseva Veneeneveistäjänranta on Oulun alueella todella uniikki asuinalue. Välimatka keskustaan takaa oman rauhan, mutta hyvät liikenneyhteydet varmistavat sujuvan kulkemisen joka puolelle kaupunkia. Meren läheisyyden lisäksi alueen ainutlaatuisuuteen vaikuttaa sen valmiiksi vahvat juuret: Pateniemen sahan vaiherikas historia tuo oman leimansa paikan tunnelmaan ja tarinaan.

Jos kiinnostuit vapaina olevista 4 h+k -asunnoista, ota yhteyttä Ilpo Vakkuriin: 0400 – 681 288.

Ajankohtaista

Tutustu tarkemmin evästekäytäntöömme tästä